Εκατοντάδες πολίτες στα εγκαίνια του Μουσικού Σχολείου στον Άγιο Γεώργιο Λιβαδειάς

logo_vouli-02

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10 Δεκεμβρίου 2018

Εκατοντάδες πολίτες στα εγκαίνια του Μουσικού Σχολείου στον Άγιο Γεώργιο Λιβαδειάς

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του τα εγκαίνια του Μουσικού Γυμνασίου στον Άγιο Γεώργιο Λιβαδειάς. Τα εγκαίνια έκανε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, παραβρέθηκε, επίσης, ο πρώην υπουργός Ν. Φίλης.

Στο χαιρετισμό του ο υπουργός ανέπτυξε την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία των μουσικών σχολείων στην πολιτιστική και εκπαιδευτική διαδικασία. Αναφέρθηκε, επίσης, στην αναμόρφωση του πανεπιστημιακού χάρτη στη Στερεά και την ένταξη του Τμήματος ΤΕΙ της Θήβας σε Σχολή του Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών. Απαντώντας στο αίτημα της δημάρχου για τη δημιουργία Τμήματος του Γεωπονικού Παν/μίου στη Λιβαδειά τόνισε ότι σε συνεργασία με το βουλευτή έχει ανοίξει ένας διάλογος με τις νέες πρυτανικές αρχές του ΓΠΑ για την ένταξη νέων δραστηριοτήτων σε Αλίαρτο και Λιβαδειά. Παράλληλα πρότεινε τη δημιουργία 2ετών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης με την ευθύνη πανεπιστημιακών σχολών.

Στο χαιρετισμό του ο βουλευτής Ν. Θηβαίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο των τελευταίων χρόνων στα εκπαιδευτικά πράγματα της Βοιωτίας, όπως: η ίδρυση του Μουσικού Σχολείου, η λειτουργία του ΕΕΕΕΚ στη Χαιρώνεια, η ίδρυση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Θήβα, η λειτουργία τμημάτων ΑΣΠΑΙΤΕ στη Λιβαδειά, το Τμήμα του Γεωπονικού Παν/μίου στη Θήβα, τα προγράμματα Μαθητείας στην επαγγελματική εκπαίδευση και τόνισε ότι αυτά είναι μια απάντηση στους θιασώτες της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της συρρίκνωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Στη συνέχεια, ο υπουργός επισκέφτηκε το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Λιβαδειάς, στη Χαιρώνεια, όπου ενημερώθηκε από το Δ/ντή για το σημαντικό και πολύμορφο έργο που επιτελείται τα 4 χρόνια της λειτουργίας του. Ο υπουργός τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα ειδικά σχολεία και γι’ αυτό προχωράει άμεσα στην πρόσληψη 4.200 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.

Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας, Νίκου Θηβαίου

TEO_9210a_resizeTEO_9248a_resizeTEO_9258a_resizeTEO_9277a_resizeTEO_9278a_resizeTEO_9284a_resizeTEO_9288a_resizeTEO_9291a_resizeTEO_9300a_resizeTEO_9313a_resize

 

This entry was posted in 2018, Βοιωτία, Δελτία Τύπου, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.