Περιμένοντας τον Εκκαθαριστή…

logo_vouli-02

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 12/11/2018

«Περιμένοντας τον Εκκαθαριστή»

Την Τετάρτη 7/11/2018 και ώρα 11:00 ορίστηκε σύσκεψη συμφιλίωσης στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βάσει των άρθρων 3α του Ν.3996/2011 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα) και 13 του Ν.1876/1990, κατόπιν αιτήματος της προσωρινής επιτροπής εργαζομένων στην ΕΑΣ Λιβαδειάς, μεταξύ αυτής και του εκκαθαριστή της ΕΑΣ Λιβαδειάς κ. Γεωργίου Νικητάκη.

Την ορισθείσα ημερομηνία και ώρα προσήλθαν ενώπιον του Γενικού Γραμματέα κ. Ανδρέα Νεφελούδη και της Συμφιλιώτριας κ. Αικατερίνης Σωτηρίου, οι εκπρόσωποι της προσωρινής επιτροπής εργαζομένων στην ΕΑΣ Λιβαδειάς (Αίσωπος Κων/νος, Μπαφίνα Παναγιούλα, Καράντζαλης Δημήτριος κ.α.). Ο εκκαθαριστής της ΕΑΣ Λιβαδειάς κ. Νικητάκης Γεώργιος, παρότι προσκλήθηκε εγκαίρως, δεν προσήλθε και απέστειλε σχετική επιστολή.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο παραβρέθηκε και ο βουλευτής κ. Νίκος Θηβαίος, ο οποίος χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την απουσία του εκκαθαριστή. Τόνισε επίσης ότι η «ιδιότυπη ομηρία» των εργαζομένων της ΕΑΣ Λιβαδειάς πρέπει να τελειώσει άμεσα με την καταβολή όλων των οφειλόμενων μισθών και ενσήμων. Ο βουλευτής δήλωσε ακόμη πως θα συνεργαστεί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αξιοποιώντας κάθε νομοθετικό εργαλείο παρέμβασης με στόχο τη δικαίωση των εργαζομένων και την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΕΑΣ Λιβαδειάς.

Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας, Νίκου Θηβαίου

w09-95216uh

This entry was posted in 2018, Βοιωτία, Δελτία Τύπου, Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.