Επιτέλους τηλεοπτικό σήμα σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές

logo_vouli-02

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 5/09/2018

«Επιτέλους τηλεοπτικό σήμα σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές»

Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης διορθώνεται επιτέλους η αδικία που αφορούσε περίπου 411.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν είχαν πρόσβαση στο εγχώριο τηλεοπτικό προϊόν ως κάτοικοι δύσβατων και απομακρυσμένων περιοχών.

Με το παρόν σχέδιο νόμου επιτυγχάνεται η οριστική επίλυση του ζητήματος και παίρνει τέλος το καθεστώς της ανισότητας μεταξύ των πολιτών της χώρας και των γεωγραφικών τμημάτων αυτής. Παράλληλα, παρέχεται στους πολίτες η δυνατότητα να ασκήσουν ακώλυτα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους στην επικοινωνία και στην πληροφόρηση, µέσω της εξασφάλισης της πρόσβασής τους στα προγράμματα τουλάχιστον των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

Ταυτόχρονα προβλέπεται παροχή εφάπαξ βοηθήματος 110 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό που δεν πιάνει επίγειο τηλεοπτικό σήμα για αγορά σχετικού εξοπλισμού.

Στη Βοιωτία το νομοσχέδιο αφορά μεταξύ άλλων κατοίκους των περιοχών Σκροπονέρια, Αντίκυρα, Αγία Σωτήρα, Αράχοβα, Καλύβια Λιβαδίου Αραχόβης, Ζεμενό Αραχόβης, Σταθμός Δαυλείας, Στείρι, Μονή Οσίου Λουκά, Νεοχώρι, Μουρίκι, Πλατανάκια, Δομβραίνα, Ξηρονομή, Θίσβη, Παραλία, Άγιος Νικόλαος, Όρμος Αγίου Ιωάννου, Ζελίτσα, Κυριάκιον, Άγιος Αθανάσιος, Ελικώνας, Παραλία Λιβαδόστρα, Καλαμάκι, Θούριον, Προφήτης Ηλίας.

Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας, Νίκου Θηβαίου

ΝΘ

This entry was posted in 2018, Δελτία Τύπου, Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.