Συνάντηση Φάμελλου με εκπροσώπους του Δήμου Θήβας για το Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών στη Βοιωτία

logo_vouli-02

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 24/07/2018

«Συνάντηση Φάμελλου με εκπροσώπους του Δήμου Θήβας για το Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών στη Βοιωτία»

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χτες 23/7 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Φάμελλου και του βουλευτή Βοιωτίας κ. Θηβαίου, του Δημάρχου Θήβας κ. Νικολάου, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Χαλβατζή και Τραμπάκουλου, της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κ. Πρωτόπαππα, του Νομικού Συμβούλου του Ιατρικού Συλλόγου κ. Καραμαγκιώλη, και του κ. Στρατέλου εκ μέρους του εμπορικού Συλλόγου Θήβας.

Στη συνάντηση εκτέθηκε στον Υπουργό η αναγκαιότητα ίδρυσης Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών στη Βοιωτία, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, αλλά και αντίστοιχη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας.

Ο Υπουργός κατανοώντας το θέμα απάντησε ότι οποιαδήποτε άμεση αλλαγή είναι αδύνατη μετά την ψήφιση του ν. 4519/18, πρότεινε ωστόσο δύο συγκεκριμένες ενέργειες:

  1. Την εκπροσώπηση της Βοιωτίας εξαρχής στο υπό συγκρότηση ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Ευβοίας και
  2. μία από τις άμεσες αποφάσεις του νέου ΔΣ να είναι η δημιουργία παραρτήματος στον υπάρχοντα φορέα για τη Βοιωτία, όπως άλλωστε προβλέπεται και στο ν. 4519.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση η Βοιωτία να έχει το διακριτό της ρόλο στον υπάρχοντα Φορέα.

Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας, Νίκου Θηβαίου

IMG_20171102_121715

This entry was posted in 2018, Βοιωτία, Δελτία Τύπου, Περιβάλλον, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.