244.600 ευρώ έκτακτη ενίσχυση στο Δήμο Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας

logo_vouli-02

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 20/03/2018

«244.600 ευρώ έκτακτη ενίσχυση στο Δήμο Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας »

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 88 μικρών ορεινών και νησιωτικών Δήμων της χώρας, για το 2018, με συνολικό ποσό ύψους 20.597.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει εκτάκτως τους Δήμους αυτών των κατηγοριών για δεύτερο συνεχές έτος, αντιλαμβανόμενο τις επιπρόσθετες δυσκολίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι, συγκριτικά με Δήμους άλλων κατηγοριών. Γι´ αυτό και τα κριτήρια κατανομής της ενίσχυσης καθορίζονται βάσει γεωμορφολογικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών, συνδεόμενων με την νησιωτικότητα, την ορεινότητα και τον πραγματικό πληθυσμό.

Ο Δήμος Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας επιχορηγείται με το ποσό των 244.600 ευρώ. Η ενίσχυση αυτή διατίθεται για την κάλυψη είτε λειτουργικών δαπανών, είτε για επενδυτικές δραστηριότητες και έργα και θα αποδοθεί με χρηματικές εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας, Νίκου Θηβαίου

This entry was posted in 2018, Δελτία Τύπου, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.