Ν. Θηβαίος: Βελτιώνεται η κατάσταση του Νοσοκομείου Θήβας

Untitled-1Βελτιώνεται η κατάσταση του Νοσοκομείου Θήβας

4 Φεβρουαρίου 2018

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Ν. Θηβαίος αναφορικά με το Ε.Σ.Υ τόνισε τα εξής:

Αυτή την κυβέρνηση την ενδιαφέρει ο τομέας της υγείας να κάνει μικρά αλλά σταθερά βήματα τόσο στον νομό όσο και σε ολόκληρη τη χώρα προς την σταδιακή βελτίωση της κατάσταση του, την οποία όλη γνωρίζουν, κατάσταση την οποία η κυβέρνηση παρέλαβε το Ε.Σ.Υ από τους προκατόχους της. Όλοι θυμούνται τόσο το νοσοκομείο Λιβαδιάς, το νοσοκομείο Θήβας και γενικότερα το σύστημα υγείας που επικρατούσε στην χώρα τα προηγούμενα χρόνια επισήμανε ο κ. Θηβαίος.

Ο βουλευτής στη συνέχεια προχώρησε σε μια περιγραφή όλων των αλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί τοπικά στα νοσοκομεία.

Αναφορικά με το Γεν. Νοσοκομείο Θήβας από τον Αύγουστο του 2016 έως σήμερα που λειτουργεί η νέα υπηρεσία έχουν πραγματοποιηθεί τα εξής:  Ιατρική Υπηρεσία Θήβας, πρόσληψη τεσσάρων μονίμων, παιδιατρική, παθολογία, μικροβιολογία, χειρουργική και επικουρικός ιατρός στους ακτινολόγους. Ιατροί με μετακίνηση που επανήλθανε: οφθαλμίατρος και ωτορινοραλιγκολόγος.  Ιατροί με μετακίνηση από άλλες μονάδες : ακτινολόγος και οδοντίατρος. Επίσης σύντομα θα γίνει προκήρυξη για το αυτόνομο τμήμα επειγόντων περιστατικών εντός του επόμενου μήνα. Προσλήφθηκαν 13 καθαρίστριες με ατομικές συμβάσεις ενώ έφυγε ο εργολάβος, κάτι που πολλοί θεωρούσαν αδιανόητο.  Ακόμη 15 εργαζόμενοι από τον ΟΑΕΔ πήραν παράταση για όλο το 2018 ενώ η λειτουργία του αξονικού τομογράφου είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση. Αναβάθμιση εξοπλισμού και παραγγελία 7 νέων μηχανημάτων για τα οποία σύντομα θα γίνει ο διαγωνισμός προμήθειας.

Αναφορικά με το Γεν. Νοσοκομείο Λιβαδιάς: Ιατρική υπηρεσία πρόσληψη 3 μονίμων παιδίατρος νευρολόγος πνευμονολόγος που η Λιβαδιά είχε να δει από τότε που έχασε τον  Γιάννη Λαμπρόπουλο. Έγκριση εγκεκριμένου νευρολόγου που έχει κολλήσει για δικαστικούς λόγους και θα λυθεί εντός του επόμενου μήνα. Προσλήψεις μόνιμων που βρίσκονται στο φεκ και θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες και αφορά έναν αναισθησιολόγο, έναν παθολόγο και έναν καρδιολόγο. Επίκουροι ιατροί οφθαλμίατρος και καρδιοχειρουργός, ιατροί με μετακίνηση από άλλες μονάδες ένας νευρολόγος από το νοσοκομείο Χανίων Προκήρυξη για 4 ιατρούς που θα αφορά το τμήμα επειγόντων περιστατικών, προσλήφθηκε ένας μόνιμος υπάλληλος διοικητικός από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ένας μόνιμος Τ.Ε εργαστηρίων και ένας διαγωνιστικός μεσολαβητής από το ΚΕΕΛΠΝΟ και 13 από τον ΟΑΕΔ που πέραν παράταση μέχρι το τέλος του 2018.

http://www.radiothiva.gr/nea/%CE%B8%CE%AE%CE%B2%CE%B1/item/7247-%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%AE%CE%B2%CE%B1%CF%82

This entry was posted in 2018, Βοιωτία, Συνεντεύξεις, Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.