ΣΥ.ΡΙΖ.Α Βοιωτίας – Προκλητική και εκτός πραγματικότητας η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ

logo_syriza-02

Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας

18-10-2017

Προκλητική και εκτός πραγματικότητας η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ

Επειδή είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς με την παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώς Φωτίου στην πόλη της Λιβαδειάς για τα εγκαίνια των Κοινωνικών Δομών του Δήμου κι επειδή ορισμένοι δεν γνωρίζουν ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν, το πως η κυβέρνηση κάνει πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη και στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες, παραθέτουμε κάποια στοιχεία ώστε να φρεσκάρουν κάποιοι την μνήμη τους.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (KEA)

Αυτή τη στιγμή, 282.901 συμπολίτες μας που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, (700 στο Δήμο Λεβαδέων) παίρνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Οι δικαιούχοι εντάσσονται αυτομάτως στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ και ένα 10% θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας μέχρι το τέλος του έτους κατά προτεραιότητα μέσω των προγραμμάτων που τρέχουν και θα τρέξουν μέσω ΟΑΕΔ.

Παιδικοί Σταθμοί Vouchers

Θυμίζουμε, ότι με τα vouchers που έχουν διανεμηθεί (100.00 για όποιους ξεχνάνε), έχουν καλυφθεί όλοι οι αιτούντες που ήταν κάτω απ’ το όριο της φτώχειας και το 95% των ΑΜΕΑ. Στην πόλη της Λιβαδειάς έχουν καλυφθεί όλες οι αιτήσεις για τα νήπια. Παραμένει μία εκκρεμότητα για 40 βρέφη, για την οποία η Υπουργός δεσμεύτηκε δημόσια για την επίλυση της.

Σχολικά Γεύματα

120.000 παιδιά, παίρνουν αυτή τη στιγμή ζεστά, υγιεινά γεύματα, με στόχο το 2019 τις 500.000 που θα καλύπτουν τα μισά σχολεία της χώρας.

Και όσον αφορά τα γεμιστά, πιστεύουμε ακράδαντα πως είναι υγιεινότατο και νοστιμότατο φαγητό της κουζίνας μας.

18 Οκτωβρίου 2017

Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας

This entry was posted in 2017, Δελτία Τύπου, Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.