Πρόταση του βουλευτή Ν. Θηβαίου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών για την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού

2017 0321-01

«Πρόταση του βουλευτή Ν. Θηβαίου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών για την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού»

28 Απριλίου 2017

Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών τοποθετήθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος σχετικά με τις προοπτικές ενίσχυσης του θρησκευτικού τουρισμού στο νομό, αλλά και πανελλαδικά. Ο Νομός Βοιωτίας περιλαμβάνει στην επικράτειά του πολύ σημαντικούς πόλους θρησκευτικού τουρισμού, όπως η Μονή του Οσίου Λουκά και η Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας.

Ο βουλευτής τοποθέτησε τον θρησκευτικό τουρισμό στο ευρύτερο πλαίσιο του θεματικού τουρισμού ο οποίος ενισχύεται εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια και τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση των πρωτοβουλιών για την ανάδειξη του πολιτισμικού και θρησκευτικού πλούτου της χώρας. Προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε την ανάγκη ένταξης των παραπάνω σε ένα αναπτυξιακό μοντέλο που σέβεται και αναδεικνύει τις τοπικές και περιφερειακές ιδιαιτερότητες και πρότεινε τη δημιουργία υποδομών «είτε με μορφές ΚοινΣΕπ, είτε με μορφές διαδημοτικών επιχειρήσεων, είτε αναπτυξιακών δράσεων, που να συμμετέχουν φορείς, πολίτες, μητροπόλεις, επιμελητήρια, ξενοδόχοι κτλ.»

Ο κ. Θηβαίος τόνισε την ανάγκη μια σύγχρονης διασύνδεσης όλων των σταδίων που προσφέρει ένα τουριστικό προϊόν, από τη διάχυση της πληροφορίας και την έκδοση των εισιτηρίων, μέχρι τη διοργάνωση συνεδρίων, τη μετακίνηση, τη διαδικτυακή προβολή κτλ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής αναφέρθηκε στην επικείμενη οργάνωση ενός αναπτυξιακού συνεδρίου, επ’ αφορμή της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου στη Στερεά Ελλάδα – από την Αθήνα μέχρι την Τιθoρέα – και στη δυνατότητα διασύνδεσης του έργου αυτού με μια σειρά παρεμβάσεων για την ανάπτυξη του τουρισμού γενικότερα και του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή της Βοιωτίας ειδικότερα.

This entry was posted in 2017, Βοιωτία, Δελτία Τύπου, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.