Προς συμφωνία ΔΕΗ – ΛΑΡΚΟ για την τιμή πώλησης του ρεύματος

2017 0109-01

Προς συμφωνία ΔΕΗ – ΛΑΡΚΟ για την τιμή πώλησης του ρεύματος

9 Ιανουαρίου 2017

Συμφωνία της ΔΕΗ με τη ΛΑΡΚΟ για την τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας η οποία θα είναι κοινώς αποδεκτή και αμοιβαία συμφέρουσα αναμένεται το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που παρέσχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη με βουλευτές και το Τμήμα Βιομηχανικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Εύβοια εξέφρασαν στον κ. Σταθάκη το ενδιαφέρον τους για τη ρύθμιση της τιμής του ηλεκτρισμού που διαθέτει η ΔΕΗ στη Λάρκο, την οποία συναρτούν με τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι ήδη διαφαίνεται σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών για το θέμα αυτό, ώστε να συμφωνηθεί μια τιμή πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος, κοινώς αποδεκτή και αμοιβαία συμφέρουσα. Οι συζητήσεις μεταξύ Λάρκο και ΔΕΗ είναι σε προχωρημένο στάδιο, όπως είπε ο κ. Σταθάκης και στο αμέσως προσεχές διάστημα η τιμή προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να έρθει προς έγκριση στα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιριών. Η ΛΑΡΚΟ περιλαμβάνεται επίσης στους μεγαλύτερους οφειλέτες της ΔΕΗ από καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας προηγούμενων ετών.

http://energyin.gr/2017/01/09/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE-%CF%80/ν

This entry was posted in 2017, Άρθρα, Βοιωτία, Περιβάλλον, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.