Παρέμβαση Θηβαίου για τη δημιουργία στάσης του προαστιακού στα Βάγια

2016 0712-01

Παρέμβαση Θηβαίου για τη δημιουργία στάσης του προαστιακού στα Βάγια

21 Μαρτίου 2017

Με επιστολή του προς τις διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος, ζητάει τη δημιουργία στάσης του προαστιακού στα Βάγια, επικαλούμενος και το αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που συμμετείχαν σε πρόσφατη λαϊκή συνέλευση για το θέμα.

Στην επιστολή του ο κ. Θηβαίος αναφέρει:

Είναι γνωστό ότι από τις 20/2/2017 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτελεί πιλοτικά δύο δρομολόγια μεταξύ Αθήνας και Τιθορέας με ενδιάμεσες στάσεις. Θεωρώντας ότι τα θετικά αποτελέσματα αυτής της σύνδεσης είναι δεδομένα, παρά το μικρό χρονικό διάστημα εφαρμογής της και τα προβλήματα λεωφορειακής σύνδεσης, οι κάτοικοι της περιοχής των Βαγίων, πληθυσμός περίπου 5000 πολιτών, ζητούν τη δημιουργία στάσης στον Παλιό Σταθμό Βαγίων. Το θέμα συζητήθηκε σε μεγάλη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων των Βαγίων το Σάββατο 11/3/2017, στην οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η επιδίωξη δημιουργίας της συγκεκριμένης στάσης.

Με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό πολιτών της συγκεκριμένης περιοχής που εργάζονται στην Αθήνα και κυρίως στη Βιομηχανική Ζώνη Οινοφύτων – Σχηματαρίου (ΕΑΒ – ΒΙΟΧΑΛΚΟ), πιστεύουμε ότι η δημιουργία πρόσθετης στάσης στα Βάγια θα εξυπηρετούσε πολλαπλώς τους κατοίκους και θα αναζωογονούσε τη συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή.

Πιστεύοντας πως θα εξετάσετε θετικά το παραπάνω αίτημα, οι πολίτες και οι τοπικοί φορείς είναι έτοιμοι να συνεργαστούν για την υλοποίησή του και τη δημιουργία στάσης στα Βάγια.

Με τιμή, Νίκος Θηβαίος

http://orchomenos-press.blogspot.gr/2017/03/blog-post_160.html

http://www.siriosfm.gr/?p=62600

 

 

This entry was posted in 2017, Βοιωτία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.