Θηβαίος και Ζαννιάς στις πληγείσες περιοχές της Βοιωτίας

2017 0622-01

Θηβαίος και Ζαννιάς στις πληγείσες περιοχές της Βοιωτίας

21 Ιουνίου 2017

Στην Άσκρη και στο Μαυρονέρι Βοιωτίας βρέθηκε ο βουλευτής του Νομού, Νίκος Θηβαίος, μαζί με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ,  Θανάσης  Ζαννιά και κλιμάκιο εκτιμητών γεωπόνων.

Στην περιοχή της Άσκρης Θεσπιών καταγράφονται εκτεταμένες ζημιές κυρίως στα αμπέλια. Ο κ. Θηβαίος σημείωσε πως «παρά την πρώτη εικόνα που είναι αποκαρδιωτική, η ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών θα αποκαλύψει το μέγεθος της καταστροφής, που ελπίζουμε να μην είναι πολύ μεγάλο.»

Στην περιοχή Μαυρονερίου Δαύλειας – Αγίου Βλασίου οι ζημιές εντοπίζονται σε αρκετά είδη αγροτικής καλλιέργειας και σε κάποιες περιπτώσεις οι πρώτες εκτιμήσεις είναι απαισιόδοξες.

Τόσο στην Άσκρη όσο και στο Μαυρονέρι έγινε συζήτηση με τους αγρότες και αναλυτική ενημέρωσή τους από τον Αντιπρόεδρο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής.

Ο βουλευτής από την πλευρά του διαβεβαίωσε πως «οι προσπάθειες όλων καθώς και οι συνεχείς έλεγχοι που θα πραγματοποιηθούν θα έχουν σαν στόχο τη δίκαιη και πραγματική καταγραφή των ζημιών, καθώς και την έγκαιρη αποζημίωση των αγροτών.»

http://www.siriosfm.gr/?p=64489

2017 0622-02

This entry was posted in 2017, Βοιωτία, Περιβάλλον, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.