ΕΡΩΤΗΣΗ: Ασφάλεια Σιδηροδρομικού Δικτύου και Πεζών στην πόλη της Αλιάρτου

logo_syriza-02

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Ασφάλεια Σιδηροδρομικού Δικτύου και Πεζών στην πόλη της Αλιάρτου»

Είναι γνωστό πως η Αλίαρτος διασχίζεται από σιδηροδρομικές γραμμές που βρίσκονται υπό την ευθύνη της ΕΡΓΟΣΕ και χωρίζουν την πόλη σε δύο τμήματα. Οι κάτοικοι του βορείου τμήματος της πόλης, που ξεπερνούν τους 2000, είναι υποχρεωμένοι καθημερινά να εξυπηρετούνται από υποδομές που βρίσκονται στο νότιο τμήμα της πόλης, όπως σχολεία, δομές υγείας, Ιεροί Ναοί κτλ. Ως εκ τούτου, πολλοί κάτοικοι καθημερινά διασχίζουν τις σιδηροδρομικές γραμμές σε διάφορα σημεία, προκειμένου να εξυπηρετήσουν βασικές τους ανάγκες, μεταξύ αυτών και παιδιά που πηγαίνουν ή επιστρέφουν από το σχολείο τους.

Ταυτόχρονα, το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής παραμένει εδώ και πολλά χρόνια παντελώς αφύλακτο, χωρίς περίφραξη και χωρίς την ύπαρξη διαβάσεων για τους πεζούς, με αποτέλεσμα η ασφάλεια των τελευταίων να τίθεται σε κίνδυνο καθημερινά.

Την Τρίτη 27/6/2017 είχαμε το τελευταίο μόνο από μια σειρά ατυχημάτων, με τον τραγικό θάνατο ηλικιωμένου που διέσχιζε τις αφύλακτες γραμμές μπροστά σε κατοικίες του Συνοικισμού Ευρυτάνων, ενώ πριν μερικούς μήνες σημειώθηκε ένα ακόμη ατύχημα κοντά στο ίδιο σημείο. Συνολικά τα τελευταία χρόνια έχουν δυστυχώς σημειωθεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα στο συγκεκριμένο σιδηροδρομικό δίκτυο και εντός του οικιστικού ιστού.

Είναι προφανές πως αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση θα θρηνήσουμε πιθανότατα και άλλες απώλειες, όπως σημειώνει και ο Δήμαρχος Αλιάρτου σε σχετική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ (28/6/2017).

Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης και του άμεσου κινδύνου για τις ζωές των κατοίκων της Αλιάρτου,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  1. Ποια είναι τα άμεσα μέτρα που προτίθεται να λάβει το Υπουργείο προκειμένου να διασφαλιστεί οριστικά η ασφαλής διέλευση των πεζών στη συγκεκριμένη περιοχή;
  2. Με ποια έργα κρίνεται πως μπορεί να ενισχυθεί η ασφάλεια των πεζών που καθημερινά διασχίζουν τις σιδηροδρομικές γραμμές στην πόλη της Αλιάρτου και με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα;

Ο ερωτών βουλευτής

Θηβαίος Νικόλαος

This entry was posted in 2017, Βοιωτία, Ερωτήσεις, Περιβάλλον, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.