Ο Νίκος Θηβαίος στο viotianet… σε τρεις ερωτήσεις

2016 0712-01

Ο Νίκος Θηβαίος στο viotianet… σε τρεις ερωτήσεις

19 Οκτωβρίου 2016

Το viotianet.gr, καθιερώνει από σήμερα ένα κύκλο συνεντεύξεων, που θα έχουν κοινό χαρακτηριστικό τις τρεις ερωτήσεις, για όλους. Μέσω αυτών των ερωτήσεων, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε απαντήσεις, για όλα όσα απασχολούν την τοπική (και όχι μόνο) κοινωνία. Τις ερωτήσεις θα τις θέτει το viotianet.gr, αλλά τα ερωτήματα θα είναι δικά σας. Τον κύκλο αυτόν ανοίγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία κ. Νίκος Θηβαίος.
– Το 2ο συνέδριο του κόμματος έκλεισε τις εργασίες του, μήπως όμως άφησε ανοιχτές πληγές;
«Το δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε την ιδεολογική και πολιτική ενότητα του κόμματος μπροστά στις μεγάλες μάχες που θα κληθούμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα. Ταυτόχρονα, επιχείρησε να απαντήσει σε σημαντικά ερωτήματα και κυρίως στο πώς οραματιζόμαστε μια σύγχρονη Αριστερά στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Η επόμενη μέρα βρίσκει το ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα των μελών του, ανοιχτό και ταυτόχρονα ριζοσπαστικό. Ένα κόμμα που δε φοβάται τη γνώμη των πολιτών, αλλά αντίθετα τους προσκαλεί να πυκνώσουν τις τάξεις του και να επηρεάσουν οι ίδιοι το μέλλον του κόμματος και το μέλλον της χώρας.»
– Πολλοί υποστηρίζουν ότι ήταν «μία από τα ίδια», ένα ακόμη συνέδριο κόμματος, όπως όλα τα προηγούμενα.
«Σπάνια οι κομματικές διαδικασίες, στην Ελλάδα, παρουσιάζουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια την Ευρώπη, που καλείται σήμερα να επανανακαλύψει τις αξίες της, να επαναπροσδιορίσει το όραμά της. Σε αυτή τη διαδικασία η Αριστερά οφείλει και μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί – το έχει ήδη κάνει – να συνεισφέρει μέσα από το ζωντανό παράδειγμά του ως αριστερής κυβερνητικής πρότασης.»
-Η Βοιωτία έχει να κερδίσει από τις αποφάσεις αυτού του συνεδρίου;
«Οι αποφάσεις του συνεδρίου, παράλληλα με την εμπέδωση της προοπτικής τετραετίας της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τη δυνατότητα στο νομό Βοιωτίας για την ανάπτυξη μιας σειράς σημαντικών έργων: Η βελτίωση των συστημάτων άρδευσης και η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της Κωπαΐδας, η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με τον εκσυγχρονισμό του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού και τη δημιουργία συστήματος τεχνητής χιόνωσης, η αξιοποίηση του Μουσείου Θήβας και των υπόλοιπων σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της περιοχής και η κατασκευή της παρακαμπτηρίου οδού Θήβας αποτελούν προτεραιότητες για το νομό που θα επιτρέψουν την αξιοποίηση των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων.»

http://viotianet.gr/archives/38923

This entry was posted in 2016, Βοιωτία, Συνεντεύξεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.