Επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών

2016 0805b-01

Επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών

5 Αυγούστου 2016

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κος Παρασκευόπουλος, συνοδευόμενος από το Βουλευτή Βοιωτίας, κ. Ν. Θηβαίο, επισκέφτηκαν τις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών για να εγκαινιάσουνε το νέο χώρο παιδικού επισκεπτηρίου, ο οποίος έχει διαμορφωθεί ειδικά για τα παιδιά που επισκέπτονται τις κρατούμενες μητέρες τους. Το παιδικό επισκεπτήριο της φυλακής του Ελαιώνα είναι το τρίτο που τίθεται σε λειτουργία και εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης για φυλακές με ανθρώπινο χαρακτήρα. Παράλληλα, παραδόθηκε στη διοίκηση των φυλακών σχολικό λεωφορείο, δωρεά του ΚΕΘΕΑ, για τη μεταφορά των παιδιών που διαμένουν στο σωφρονιστικό κατάστημα σε νηπιαγωγεία της περιοχής.
Τον Υπουργό πλαισίωναν επίσης ο Γ.Γ. του Υπουργείου, κος Φυτράκης, η Πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων, βουλευτής κα. Σταμπουλή, ο Δήμαρχος Θήβας, κος Νικολάου, καθώς και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα. Δημητρίου.
Το κυβερνητικό κλιμάκιο ξεναγήθηκε στους χώρους των φυλακών από το Διευθυντή, κ. Μακρή και ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες των ίδιων των φυλακισμένων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και τις πολιτιστικές δράσεις που αναλαμβάνουν.
Κατά την επίσκεψη, δόθηκε η δυνατότητα στον Υπουργό και στο Βουλευτή να συνομιλήσουν με φυλακισμένες, με τον Υπουργό να τονίζει ότι μέχρι την άνοιξη του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του νέου ποινικού κώδικα.

 

 

This entry was posted in 2016, Άρθρα, Βοιωτία, Τοπική Αυτοδιοίκηση and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.