Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ)

logo_vouli-02

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 26/5/2016

ΝΙΚΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ: «Η ΕΑΒ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΖΩΗΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΕΛΛΟΝ»

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Μαΐου ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος. Τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Ζ. Γκίκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γ. Μαζαράκος, ο Αντιπρόεδρος κ. Χ. Παπασπύρου, το μέλος του ΔΣ κ. Χ. Μάρκος και στελέχη της εταιρίας.
Η συζήτηση – ενημέρωση περιστράφηκε γύρω από θέματα δραστηριοτήτων και δυνατοτήτων της εταιρίας, ενώ λόγος έγινε και για άμεσα λειτουργικά ζητήματα. Επισημάνθηκε ότι τα μεγάλα προβλήματα της ΕΑΒ οφείλονται στην καταστροφή των δομών που επήλθε τα τελευταία χρόνια: Αποχώρηση εξειδικευμένου προσωπικού με επάρκεια και τεχνογνωσία, χωρίς να έχει γίνει καμία πρόσληψη προσωπικού για μια δεκαετία, «αναγκαστικές και περίεργες» αναθέσεις εργασιών σε εργολαβίες, οι οποίες πολλές φορές μάλιστα δρουν ανταγωνιστικά, μεγάλα χρέη και πρόστιμα, προβλήματα του προσωπικού, όπως ασφαλιστικά και οικονομικά ζητήματα, κλπ.
Ο κ. Θηβαίος επεσήμανε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη της ΕΑΒ και η αξιοποίηση των παραγωγικών της δυνατοτήτων με την περαιτέρω διεύρυνση του πεδίου δραστηριότητάς της και την ανάληψη νέων έργων. Ανέφερε ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση της εταιρίας με το κατάλληλο προσωπικό, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η λύση που ανακοινώθηκε στην τελευταία διυπουργική σύσκεψη, σύμφωνα με την οποία θα προχωρήσει η ενίσχυση του προσωπικού από εκκρεμείς διαγωνισμούς (άμεση πλήρωση 76 θέσεων από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ), ώστε η εταιρία να έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην εκτέλεση συμβάσεων με τις Ένοπλες Δυνάμεις και ξένα κράτη.
Επίσης, επιβεβαίωσε ότι στις άμεσες ενέργειες της κυβέρνησης συμπεριλαμβάνεται η διενέργεια νέου διαγωνισμού για την πλήρωση 300 επιπλέον θέσεων, αμιγώς τεχνικού προσωπικού (100 ανά έτος), για την κάλυψη αναγκών σε υποχρεώσεις της εταιρίας, αλλά και για τη σταδιακή απομάκρυνση των εργολαβιών. Αναφερόμενος στην προοπτική της εταιρίας, επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή έχει κερδίσει χρόνο ζωής αλλά είναι βέβαιο ότι πρέπει να γίνουν πολλά για να υπάρξει ασφαλές μέλλον.
Τέλος, ο κ. Θηβαίος τόνισε ότι θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση και συνεργασία για την έγκαιρη υλοποίηση των στόχων της εταιρίας.

Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας, Νίκου Θηβαίου

2016 0526 ΕΑΒ.jpg

 

This entry was posted in 2016, Δελτία Τύπου and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.