Δήλωση Ν. Θηβαίου για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

logo_vouli-02

Δήλωση Ν. Θηβαίου για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

25 Μαρτίου 2016

Η ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε ένα γεγονός με τεράστια σημασία, όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά και για ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Με εθνικά, αλλά και ταξικά χαρακτηριστικά, βασισμένη στα προτάγματα του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού η Επανάσταση του 1821 ήρθε να κλονίσει τα θεμέλια ενός συστήματος εξουσίας, που πριν από αυτή φάνταζε αήττητο.
Η Ελευθερία, το ύψιστο αγαθό, πρόβαλε μέσα από αιώνες καταπίεσης και σκλαβιάς και τις θυσίες ενός λαού που δεν ξέχασε ποτέ να αγωνίζεται για έναν καλύτερο, πιο δίκαιο κόσμο. Τα ιδεώδη που ενέπνευσαν τους επαναστατημένους Έλληνες, οι ευρωπαϊκές αξίες, για τις οποίες γίνεται πολύς λόγος με αφορμή τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις, κερδήθηκαν με αίμα. Είναι οι ίδιες αξίες στις οποίες όλες και όλοι καλούμαστε να στρέψουμε το βλέμμα μας, καταδικάζοντας τον αυταρχισμό, τον φόβο και τις αιτίες που δημιουργούν τον ανθρώπινο πόνο και δυστυχία.
Όλες οι εποχές συντίθενται από πολυδιάστατα ιστορικά γεγονότα και συγκυρίες. Συνδέονται, ωστόσο, από τη δίψα των λαών για ελευθερία, αξιοπρέπεια, προκοπή. Απέναντι σε ισχυρούς δυνάστες, απέναντι σε συστήματα εξουσίας που ορίζουν τις ζωές μας, προτάσσουμε τα ιδανικά της Επανάστασης του 1821: Δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ανθρωπιά.

Ν. Θηβαίος, βουλευτής Βοιωτίας

 

This entry was posted in 2016, Δελτία Τύπου and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.